Marazzi

A Marazzi-ról

A Marazzi a kerámia csempeipar legismertebb márkája. Több mint 140 országban jelen van, általánosan elismert a minőségi kerámialapok szinonimája, és az olasz stílus és gyártás legjavát szimbolizálja a belsőépítészeti és -tervezési szektorban.

A Marazzi-t 1935-ben alapították Sassuolo-ban, ahol a csúcstechnológiás, csúcskategóriás kerámiacsempék létrehozásának legjelentősebb nemzetközi központjává vált, amely az évtizedek során a vállalattal együtt nőtt.

Valójában a Marazzi volt a felelős a kerámia csempeipar fő technológiai, eljárási és tervezési innovációiért – amelyek közül néhány a modern kerámia történetének jelentős mérföldkövévé vált –, amelyek a vállalatot és a kerámia szektort az egész világ számára etalonná tették.

Kihagyhatatlan érzék a kutatáshoz és a kísérletezéshez, az életmód, az építészet és a design változásainak és fejleményeinek előre jelzésének és reagálásának képessége, valamint a környezet és a fenntarthatóság prioritása. Ezek azok az erős pontok, amelyek lehetővé tették a Marazzi számára, hogy az iparága élére emelkedjen Olaszországban és nemzetközi szinten is, és folyamatosan megerősítse vezető szerepét.

Az elmúlt öt évben a Marazzi megduplázta a termelési kapacitást a Fiorano Modenese és a Finale Emilia üzemekben, rekonstruálta a történelmi Sassuolo gyárakat és kutatólaboratóriumokat, felújította székhelyét új irodákkal és az új bemutatóteremmel, helyreállította és megnyitotta a nagyközönség előtt a Crogiolót, az 1930-as években épült épületet, ahol a Marazzi-t megalapították, és megnyitotta Milánóban, Londonban, Párizsban, Varsóban és Lyonban a vezető üzleteit.

Ma a Marazzi a Mohawk Industries Inc.-hez, a világ legnagyobb padlóburkolat-gyártójához tartozik, amely a New York-i tőzsdén jegyzett, és elképesztő nemzetközi hírnévnek örvend mind a tervezők, építészek és kivitelezők, mind a kereskedők és végső vásárlók körében.